asd asdsa f
Peníze

Jaké výhody nabízí nebankovní hypotéka?

Hypoteční úvěr na bydlení nebo též americká hypotéka jsou už poměrně dlouhou dobu produkty našich bankovních institucí. Od 1. 4. 2022 dochází ke změně úrokové sazby, která má být reakcí na stále se zvyšující inflaci. Měnit se budou nejenom podmínky u nově uzavřených úvěrů, ale i u těch stávajících po vypršení doby fixace. Hypotéka se tak může výrazně prodražit a způsobit řadě domácnostní finanční potíže. Je však jen otázkou, zda vlivem aktuálních situací dojde ke stagnaci nebo bude úroková sazba znovu narůstat. Aktuální předpoklad je, že by se měla úroková sazba ještě navyšovat z aktuálních 5% i o procento vyšší hodnotu.

Maketa domu

Z toho jasně vyplývá, že přibyde i počet zamítnutých žádostí. Povětšinou se však i nadále bude jednat o ty žadatele, kteří nejsou schopni doložit výši svých příjmů, či mají záznamy v registrech dlužníků. Další skupinou jsou pak tzv. rizikový žadatelé, u kterých banka předpokládá, že nebudou schopni plnohodnotně splácet. Jedná se o studenty, rodiče samoživitele, či důchodce.

Obnos peněz

Přemýšleli jste někdy o variantě nebankovní hypotéky? Podmínky jsou de facto stejné jako u bankovní konkurence. Přesto v ní naleznout využití i tzv. rizikový žadatelé, kteří by v bance nikdy nepochodili. Jedná se totiž o nebankovní americké hypotéky bez doložení příjmů a bez registru.

Výhodné spotřebitelské úvěry

Nebankovní společnosti jsou ale spíše známé díky svým rychlým spotřebitelským úvěrům, díky kterým je možné získat potřebný obnos peněz až překvapivě rychle. Většinou jsou peníze předány ihned při podpisu smlouvy, případně převedeny do druhého dne na běžný účet dlužníka. Mnoho lidí proto využívá možnosti nebankovních společností v případě, kdy potřebuje mít k dispozici peníze co možná nejdříve. Možností jsou i tzv. krátkodobé půjčky bez úroků, u kterých musí dlužník splatit pouze jistinu.