asd asdsa f
Internet

Jídlo, vaříme stále to samé z těch samých surovin

2

Nevyhnutelná pravda našeho světa. Jídla není neomezené množství ani neomezený výběr. Pokud se s tím smíříme, přejdeme na vyšší úroveň a začneme vytvářet ze starých dobrých známých surovin nové jídlo. Jídlo chutnající jinak, originálně, nechutně, nebo chutně. Pokud vaříme, může se nám povést cokoli, a protože cokoli je nekonečně velké, tak máme i nekonečně rozsáhlé možnosti.

aplikace YouTube na mobilu
Vaření podle internetu

Pokud si nejsme jisti a hledáme pomoc je samozřejmé obrátit se na internet. Podle toho, co potřebujeme je možné tam k jídlu najít nesmírné množství publikací. Stačí kliknout do vyhledávače a už se točí kolečko, které nás dovede do nových širých dálek experimentům s jídlem.
–          Časopisy o vaření a recepty napsané v nich – pro začátečníky může být vhodný začátek si o vaření přečíst v časopisu, na internetu jsou většinou zadarmo ke shlédnutí, nebo mají fb stránku, kam dávají většinu receptů, problém je, že pokud nemáme nějaké základní zkušenosti, můžeme se ztratit v nejasných pojmech kuchařské oblasti jako je třeba:
o   Trochu – je kolik asi?
o   Špetka – na dva, na tři na čtyři prsty?
o   Tak akorát – a to je kolik?
o   Dostatek – co je dostatek?
o   Půl skleničky – jak velké skleničky nikdo neřekne
o   Podle chuti – jenže my nevíme, jak to bude na konci chutnat!
pročítání časopisů
–          Videa o vaření s instruktáží – naprosto nejvhodnější pro začátečníky i všechny ostatní, všechno to názorně ukáží, naučíte se orientovat v nejasných kuchařských pojmech a získáte potřebnou praxi pro samostatnou činnost.
–          Články s recepty a obrázky – pokud máte štěstí až bude hledat nějaké speciality najdete recept i s obrázky a ucházejícím popisem stavu (třeba těsta), podle čehož se zvládnete dále orientovat. Takový podrobný popis by se neměl nedocenit, protože až se proberete několika stovkami receptů dojdete krutého poznání. Někdo vám dá jen suroviny.
lákavé tiramisu
–          Recepty: v lepším případě s popisem, v horším jen seznam a množství surovin. To je typické pro zdatnější kuchaře, prostě už jim to přijde naprosto zřejmé, tak nenapíší, co s těmi věcmi máte dělat a vystačí si s krátkou poznámkou na téma: těsto nebude lepkavé, nechte půl hodiny uležet, pečte hodinu.
Na toto téma je třeba říci, nebojte se neúspěchu. Každému se něco nepovede a u vaření to platí trojnásobně. Začněte pomalu podle videa, a nakonec se z vás stanou mistři, kteří zvládnou vytvářet vlastní jídla podle svého smyšleného receptu.